Begeleiding bij rouw en verlies
 
   Petra van Oorschot- Suringa       Sassenheim


Wie ben ik?

Mijn naam is Petra van Oorschot- Suringa. In februari 2020 heb ik mijn praktijk geopend voor verlies- en rouwbegeleiding. Ik doe nu dát wat ik het liefste doe: luisteren naar het verhaal van de ander, samen op zoek gaan naar de veerkracht om op die manier weer een ingang te vinden om van de mooie dingen in het leven te kunnen genieten.      

Kinderen, jongeren en volwassenen die vastlopen in hun verdriet zijn bij mij welkom om op verhaal te komen en krijgen handvatten om om te gaan met het grote gemis. Al van jongs af aan ben ik geboeid door het verhaal van de ander. Waarom doet iemand wat hij doet? Wat motiveert hem of haar? Waarom reageren mensen verschillend op eenzelfde situatie?

Ik verwonderde me vaak over de enorme veerkracht die mensen tonen en wilde daar graag 'iets' mee gaan doen. Dat heb ik gevonden in de verlies en rouwbegeleiding. Leren omgaan met een gemis of groot verdriet vraagt om het aanboren van eigen veerkracht. Wat is er nodig om deze weer te vinden en er (weer) optimaal gebruik van te kunnen maken?

Het mooie werk als verlies- en rouwbegeleider combineer ik met een baan in het onderwijs. Door het werken met verschillende leeftijdsgroepen kom ik in aanraking met alle aspecten van verlies en gemis. Ik zie wat een ingrijpende gebeurtenis met iemand persoonlijk of met een gezin kan doen. Daarnaast zie ik ook de impact van een ingrijpend verlies binnen organisaties of scholen.

Door deze afwisseling ben ik gespecialiseerd in het op maat aanbieden van mijn ondersteuning. Ik ben creatief en zoek opdrachten en werkvormen uit die passen bij wie jij bent of wat jullie organisatie nodig heeft. Ik ben geduldig en probeer ook te horen wat niet uitgesproken wordt.                                                         

Bel of mail gerust om te bekijken of ik de ondersteuning ook op jouw wensen kan afstemmen!

                                                                      

 

Lees meer over mijn werkwijze


 

Opleidingen  

  • Verlies en rouwtherapie, SAU
  • NLP practitioner & systemisch werk, Plata
  • Basiscursus coaching, In Holland 
  • Sociaal- emotionele problemen, SON
  • Rationeel Emotieve therapie (RET), SON
  • Remedial teacher & interne begeleiding, SON
  • Pedagogische academie basisonderwijs


                       

Werkzaam als verlies- en rouwtherapeut bij:


 


Aangesloten bij: 

 

 

 KVK: 80289525 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info