Verlies- en rouwtherapie

                                                                       Als iets liefs je verlaat, blijft nog altijd de liefde


Wie ben ik?

Mijn naam is Petra van Oorschot. Met heel veel plezier werk ik al meer dan 25 jaar in het onderwijs. In mijn functie als intern begeleider werk ik dagelijks met kinderen en volwassenen die te maken hebben met een verliessituatie of groot gemis. Ik verwonder me vaak over de enorme veerkracht die tijdens gesprekken aan het licht komt en ben geboeid door de manier waarop mensen hun leven leven. Op school ontbreekt het mij helaas aan tijd om iemand die te maken heeft met een verliessituatie, langere periode te begeleiden. Sinds februari 2020 werk ik daarom als zelfstandig rouw- en verliestherapeut. Ik doe nu dát wat ik het liefste doe: luisteren naar het verhaal van de ander, samen op zoek gaan naar de veerkracht om op die manier weer een ingang te vinden om van de mooie dingen in het leven te kunnen genieten.

Mijn specialiteit ligt in het op maat aanbieden van ondersteuning. Ik ben creatief en zoek opdrachten uit die passen bij wie jij bent. Ik ben geduldig en probeer ook te horen wat niet uitgesproken wordt.

                                                                      

Opleidingen  

  • Verlies en rouwtherapie, SAU

  • NLP practitioner, Plata

  • Basiscursus coaching, In Holland

  • Sociaal- emotionele problemen, SON

  • Rationeel Emotieve therapie (RET), SON

  • Remedial teacher & interne begeleiding, SON

  • Pedagogische academie basisonderwijs


 

Werkzaam als rouw- en                                  Aangesloten bij:                                          verliesbegeleider bij: 


 KVK: 80289525