Verlies- en rouwtherapie

                                                                       Als iets liefs je verlaat, blijft nog altijd de liefde


Wie ben ik?

Mijn naam is Petra van Oorschot. In februari 2020 heb ik mijn praktijk geopend voor verlies- en rouwbegeleiding. Ik doe nu dát wat ik het liefste doe: luisteren naar het verhaal van de ander, samen op zoek gaan naar de veerkracht om op die manier weer een ingang te vinden om van de mooie dingen in het leven te kunnen genieten.                                                                                                                      

Kinderen, jongeren en volwassenen die vastlopen in hun verdriet zijn bij mij welkom om op verhaal te komen en krijgen handvatten om om te gaan met het grote gemis. 

Al van kleins af aan ben ik geboeid door het verhaal van de ander. Waarom doet iemand wat hij doet? Wat motiveert hem of haar? Waarom reageren mensen verschillend op eenzelfde situatie?
Ik verwonderde me vaak over de enorme veerkracht die mensen tonen en was en wilde daar graag 'iets' mee gaan doen. Dat heb ik gevonden in de verlies en rouwbegeleiding! Leren omgaan met een gemis of groot verdriet vraagt om het aanboren van eigen veerkracht. Wat is er nodig om deze weer te vinden en er (weer) optimaal gebruik van te kunnen maken? 

Het mooie werk als verlies- en rouwbegeleider heb ik tot voor kort gecombineerd met een functie als intern begeleider in het onderwijs. (Sinds september combineer ik mijn praktijk met een functie als docent aan de PABO.) Waar ik in het onderwijs te maken had met kinderen en ouders voor wie een verlies meestal nog recent was, zie ik in mijn praktijk vaak mensen waarbij het verlies al langer geleden is. De combinatie van werken met verschillende leeftijdsgroepen maakt dat ik in aanraking kom met alle aspecten die te maken hebben met verlies en rouw bij zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Ik zie wat een ingrijpende gebeurtenis met iemand individueel kan doen, maar ook met een gezin of binnen scholen of andere organisaties.

Door deze afwisseling ben ik gespecialiseerd in het op maat aanbieden van mijn ondersteuning. Ik ben creatief en zoek opdrachten uit die passen bij wie jij bent of wat jullie organisatie nodig heeft. Ik ben geduldig en probeer ook te horen wat niet uitgesproken wordt.

Bel of mail gerust om te bekijken of we de ondersteuning ook op jouw wensen kunnen afstemmen!

                                                                      

Opleidingen  

  • Verlies en rouwtherapie, SAU

  • NLP practitioner, Plata

  • Basiscursus coaching, In Holland

  • Sociaal- emotionele problemen, SON

  • Rationeel Emotieve therapie (RET), SON

  • Remedial teacher & interne begeleiding, SON

  • Pedagogische academie basisonderwijs


 

Werkzaam als rouw- en                                  Aangesloten bij:                                          verliesbegeleider bij: 


 KVK: 80289525